Режим роботи магазину :

ПН — ПТ: з 09:00 до 18:00

Кольорові олівці і фломастери

07 Червня 2021, Пн

Історія фломастерів і кольорових олівців:

Малювання — це корисне та зрозуміле заняття не тільки для дітей, але й для дорослих. Воно допомагає розслабитися, відволіктись від повсякденних турбот, проявити фантазію та творчі здібності. В процесі малювання відбувається підсвідома кольорова терапія, що гарно відображається на самопочутті та настрої. Найкраще всього, для малювання, обирати яскраві олівці та фломастери  —  так позитивний ефект буде набагато вищим. 

Історія олівця почалася приблизно 300 років тому. В графіт, який був дуже м'яким матеріалом, почали додавати глину. Саме тому існують олівці різних видів — чим більше в них глини, тим більшої твердості буде і сам олівець. Але суміш графіту з глиною дуже сильно бруднила руки і все навколо, саме тому йому зробили дерев'яний корпус. Раніше на виготовлення одного олівця йшло приблизно 3-5 днів. Рідку суміш графіту, глини та клею (клей потрібен щоб олівець краще ковзав по поверхні паперу і залишав рівномірний слід) заливали в дерев'яну паличку з отвором та випарювали до твердого стану. 

З часом люди шукали різноманітні способи покращити виробництво саме тому з'явилися олівці в пластику, механічні олівці в металевому корпусі та улюблені малюками — яскраві воскові олівці. 

А ось перший прототип фломастеру використовувався ще в Стародавньому Єгипті. Мідний корпус з тростинкою, яка була пропитана чорнилом, був знайдений при розкопках гробниці Тутанхамона. В 1942 році японська компанія представила виріб схожий на виріб єгиптян  —  трубочка з чорнилом мала спеціальний накінечник, який забезпечував рівномірне витікання чорнил. Та він мав свої недоліки  —  фетр, який використовували для виробництва накінечників, швидко забивався чорнилом, засихав і дивовижне “вічне перо” перестало виконувати свою безпосередню функцію. 

З часом конструкція фломастеру була покрашена і він створив серйозну конкуренцію всім видам кольорових кулькових ручок. Пишущий стержень може бути будь-якого діаметру, а кількість відтінків та кольорів збільшується з кожним роком. При цьому, технологія виготовлення фломастерів набагато легша, ніж технології виробництва кулькових ручок чи навіть олівців. 

Сучасний ринок України пропонує величезний вибір олівців та фломастерів для будь-яких потреб людини. В нашому магазині представлені олівці і фломастери для художників та школярів. А також унікальна антебактеріальна підбірка канцелярії від іспанського виробника Milan, для тих хто піклується про свою безпеку та здоров'я.

Пропонуємо вам підбірку найбільш актуальних товарів цього сезону, а щоб переглянути весь асортимент переходьте за посиланням.

Рекомендовані товари
+

Немає на складі

+

Немає на складі

+

Немає на складі

+

Немає на складі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Прізвище Ім'я По-батькові*
Email
Введіть коментар*
Наші переваги
Зручна доставка! Нова пошта. Детальніше>>
Найкращі ціни! Зручні умови оплати. Детальніше>>
Гарантія якості! 14 днів на обмін товару. Детальніше>>
Надійний постачальник! Більше 15ти років досвіду. Детальніше>>